Исторически данни – първият основан клуб за Френски Булдог и първи участия в изложби на представители от породата

old_show

Първият клуб за породата Френски Булдог е създаден през 1880г. в Париж, от любители и развъдчици на породата, които се обединяват и започват провеждането на редовни седмични срещи.

Първият  регистър за породата датира от 1885г., а първият стандарт е създаден през 1898г, когато SCC (основната организация на Френските развъдчици) признава Френския Булдог като официална порода.
Тогаващтния стандарт на породата е доста по различен от съвременния. За първи път той е променен през 1931г., за втори път през 1948г. и още веднъж през 1986г. от A.F. Rein и R. Trike (публикация на FCI 1987г.)
През 1994г. Комитетът на клуб Френски Булдог, съвместно любезното участие на R. Trike преобразуват породния стандарт отново и той датира до ден днешен.

Има данни, че през 1887г. за първи път се вижда участие на „френчи“ в киноложка изложба. До този момент са били показвани кучета с уши тип „прилеп“ и тип „роза“, което през 1897г  е довело до разочарованието на  много от изложителите,  защото английски съдия избира френчи с уши тип „роза“ за най-добър представител на породата.

about_us_westminster-001

Други исторически данни сочат, че Американски любители на породата основават първия клуб за Френски Булдог в света и именно те настояват в стандарта да се приемат за правилни ушите тип „прилеп“. По тези данни първото участие на куче от тази порода е било в шоу на Westminster Kennel Club в Ню Йорк през 1896г.

19041951

 

 

 

 

 

Това съдържание е добавено въз основа на исторически данни

Информация

Публикувано на 05.12.2012 от в Uncategorized.